čtvrtek 19. března 2015

Fyzikální show od Fyzika všemi smysly

Ve středu 11.3 2015 se v rámci kroužku Malého Matfyzáka od Intellectus uskutečnila Fyzikální show od Fyzika všemi smysly z Matfyzu. Velké poděkování patří Věrce Koudelkové, která přizpůsobila show i pro ty nejmenší.

Hrátky se světly a základními barvami
Účast byla velice hojná. Bez rodičů se sešlo přes 20 dětí, proto i demonstrace a samotné zkoušení pokusů dětmi na malém prostoru bylo obtížnější. Příště pro Fyzikální show je nutné zvolit větší prostor. Vše se zvládlo a každé dítko si vybralo svůj nejoblíbenější pokus. Hodně oblíbený pokus byla raketa :-) , ale některé děti uváděly i barvy na papírku.

A co vlastně děti na Fyzikální show dělaly? Během cca. 2 hodin si zkusily praktické fyzikální pokusy.

Děti zkoušely věci impulzivně
















Kluci experimentují se světly a barvami v praxi















Barevné Káči















Laserové kreslení















USB mikroskop















 Pixely, které děti viděly pod USB mikroskopem















Fakírské lůžko a děti si už zacpávají uši - praskne balónek? nepraskne?

 



Jsem ráda, že jsem Věrku Koudelkovou potkala na Edufórum a také její kolegyni paní doktorku Irenu Dvořákovou. Možná se zapojíme od září s kolegou do Heuréky. Doufám, že se vejdeme do pořadníku. Na Edufórum se mi líbila věta, kterou paní doktorka Dvořáková řekla, že do Heuréky se může zapojit každý, ale musí sám chtít.  

Na závěr: Zde najdete vystoupení na Edufórum Věry Koudelkové a Ireny Dvořákové. Nezapomeňte na příští Edufórum 31. března 2015 . Minulá dvě Edufóra byla velmi zajímavá a pro mě užitečná :-) . Zároveň díky uskutečněné Fyzikální show je vidět, že Edufórum pomáhá aplikovat inovace ve vzdělávání do praxe a přímo k dětem.

Více fotografií z Fyzikální show najdete zde.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat